SALAM RAMADHAN
SAYUR KAILAN & CENDAWAN
Pada kekawan yang menu wajibnya makan nasi waktu sahur macam akak sekeluarga, ni nak kongsi sayur anak kailan & cendawan yang dimasak untuk sahur pagi tadi.. Nak kata sup tak juga tapi berair sikitlah sebab cendawan tu kan...Sebenarnya dah masak sayur ni waktu berbuka semalam , dah licin ...maka dengan paksa rela masak semula sebab stok cendawan & sayur mmg ada..Pada penggemar cendawan ..sedap tau ..masuk bakul angkat sendirilah nampaknya ni..jum tengok resepinya kat bawah .
Bahan-bahan:
1 ikat anak kailan
6 kuntum cendawan
4 ulas bawang putih
1 batang lada merah
1 sm minyak jagung
1 sk lada sulah.
Langkah-langkah membuat :
Cuci anak kailan & cendawan hingga bersih.
Cincang bawang putih dan hiris lada.
Panaskan minyak dan tumis bawang putih hingga naik bau.
Masukkan cendawan dan sedikit air. Masukkan lada sulah
Masukkan sayur kailan dan bubuh garam. pastikan sayur masak dan angkat.
Makan panas-panas.
SELAMAT BERSAHUR