SALAM RAMADHAN
Pada kekawan yang menu wajibnya makan nasi waktu sahur macam akak sekeluarga, ni nak kongsi sayur anak kailan & cendawan yang dimasak untuk sahur pagi tadi.. Nak kata sup tak juga tapi berair sikitlah sebab cendawan tu kan...Sebenarnya dah masak sayur ni waktu berbuka semalam , dah licin ...maka dengan paksa rela masak semula sebab stok cendawan & sayur mmg ada..Pada penggemar cendawan ..sedap tau ..masuk bakul angkat sendirilah nampaknya ni..jum tengok resepinya kat bawah .
Bahan-bahan:
1 ikat anak kailan
6 kuntum cendawan
4 ulas bawang putih
1 batang lada merah
1 sm minyak jagung
1 sk lada sulah.
Langkah-langkah membuat :
- Cuci anak kailan & cendawan hingga bersih.
- Cincang bawang putih dan hiris lada.
- Panaskan minyak dan tumis bawang putih hingga naik bau.
- Masukkan cendawan dan sedikit air. Masukkan lada sulah
- Masukkan sayur kailan dan bubuh garam. pastikan sayur masak dan angkat.
- Makan panas-panas.
SELAMAT BERSAHUR
Tiada ulasan:
Catat Ulasan