Khamis, 19 Ogos 2010

SAYUR UNTUK BERSAHUR

SALAM RAMADHAN
SAYUR KAILAN & CENDAWAN
Pada kekawan yang menu wajibnya makan nasi waktu sahur macam akak sekeluarga, ni nak kongsi sayur anak kailan & cendawan yang dimasak untuk sahur pagi tadi.. Nak kata sup tak juga tapi berair sikitlah sebab cendawan tu kan...Sebenarnya dah masak sayur ni waktu berbuka semalam , dah licin ...maka dengan paksa rela masak semula sebab stok cendawan & sayur mmg ada..Pada penggemar cendawan ..sedap tau ..masuk bakul angkat sendirilah nampaknya ni..jum tengok resepinya kat bawah .



Bahan-bahan:
1 ikat anak kailan
6 kuntum cendawan
4 ulas bawang putih
1 batang lada merah
1 sm minyak jagung
1 sk lada sulah.
Langkah-langkah membuat :
  • Cuci anak kailan & cendawan hingga bersih.
  • Cincang bawang putih dan hiris lada.
  • Panaskan minyak dan tumis bawang putih hingga naik bau.
  • Masukkan cendawan dan sedikit air. Masukkan lada sulah
  • Masukkan sayur kailan dan bubuh garam. pastikan sayur masak dan angkat.
  • Makan panas-panas.

SELAMAT BERSAHUR


Tiada ulasan:

Catat Ulasan