Ahad, 12 Jun 2011

Daging Ayam Rangup

Assalamualaikum


Mood dah nak hilang ni....esok mula keje dua alam balik...kerja umah dan kerja makan gaji..aduhai dah tersedap cuti 2 minggu walaupun cuti yang memanjang sibuk tapi dalam suasana yang berbeza...sibuk di tempat kerja dan sibuk diumah memang lain....camne pun nak kongsi juge tentang isi ayam yang akak masak semalam.. anak2 kalau ayam tinggal daging sesaja memang kurang laku kalau dimasak kari atau apa2 je.. tapi kalau dimasak macam ni pantang jumpa la nampaknya...sebab tu kalau membersihkan ayam, akak akan asingkan bahagian daging dan bahagian bertulang. Daging ayam boleh dimasak macam ni . dahlah senang , laku dimakan....



Senang je nak buat, daging ayam dipotong nipis dan lebar. Gaul dengan garam. Pecahkan telur dan kacau. Masukkan ke dalam daging ayam dan gaul. Celupkan ke dalam serbuk roti dan gorengkan dalam minyak yang panas. Setelah ayam dimasukkan, perlahankan api. Goreng sehingga garing. Sedap dimakan begitu saja dengan sos cili. Memang laku kalau anak2 suka makan ayam goreng macam ni. Bahannya senang je.. agak2 je sebab tu akak tak tulis secara rutin resepi ni yaa....okay jumpa kita esok insyaallah.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan