~ Salam semua ~
Roti telur bakar dimakan dengan sos dan salad
roti goreng bertelur...idea ni dicuba selepas beberapa kali memasak makaroni bakar. Tambah ada pulak roti yang berlebih2 yang tak dimakan...hampir2 nak expired tu ..sebelum terkorban lebih baik dikorbankan ..apa salahnya kita mencubakan..janji boleh dimakan dan sedap juga. satu jalan untuk anak yang tak suka makan sayur..Ahmad tak suka sayur tapi kalau jenis masakan macam ni dia sanggup makan salad tu bersama..sebab ni sanggup emaknya ikut je kehendaknya asalkan sayur selamat dimakan...
Gambar atas ni baru habis dibakar..kalau nak wangi tabur je daun basil dan lada hitam....ynag nampak kemerahan tu keju mozarellah yang biasa diguna untuk pizza dan makaroni bakar.. Disebabkan memang ada lebih , parutkan je dan tabur atas permukaan roti ....Roti ni hampir masak , menggelembung dalam tin tu..naik tinggi .Buka pintu oven , biarkan dulu oven 5 minit baru dikeluarkan dari oven.
Resepi
1 buku roti putih
5 biji telur
1 biji tomato
1 batang carrot
1 labu bawang besar
2 cawan susu segar
sedikit mozarela keju
serbuk lada hitam
daun basil / oregano
~Selamat mencuba ~
Salam kak
BalasPadamzura nak cuba buat roti ni utk adzym dia sua sgt mkn roti....nampak sedap akak buat, pandai akak pelbagaikan resepi ya. Syabas kak
salam zura, masak2 ni kena berani je...asalkan semimbang semua bahan menjadi je..hehehehe..apapun t.kasih ya..
BalasPadam