SALAM RAMDHAN ALMUBARAK
Nak masak apa petang ni...akk bakar ikan ni senang sgt..tak yah ramuan apa-apapun tapi guna ikan segar baru terasa sedapnya...tapi wajib bubuh kunyit garam , lepas tu bungkus dengan daun pisang . Akak bakar ikan ni dengan guna pan je...dan kecilkan api sahaja. Lepas tu balik2kan..layan resepi di bawah ni..
BAHAN-BAHAN :
2 ekor ikan kembong besar
1 sk garam dan 1 sk kunyit
Daun pisang
Air Asam
1 biji tomato
10 ulas cili api
1 camb asam jawa
1/2 sk garam
1/2 sk gula
2 biji limau kasturi
Langkah-langkah membuat:
- Cuci ikan dengan asam limau. Lumur garam dan kunyit.
- Balut ikan dengan daun pisang. Bakar dalam pan.
- Buat air asam. Camporkan semua bahan dan blend. Perah limau kasturi.
- Makan dengan nasi panas.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan